Hollands Glorie
Italie Magazine
Leven in Frankrijk
Mediterranee
Italien Magazin
Frankreich Magazin

Restaurant Awards 2017

Eatmosfera is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2017 en Bistrot Neuf is
Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2017

 

Op maandag 18 september jl. zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de zevende keer twee bijzondere restaurantawards uitgereikt.

 

Restaurant Eatmosfera uit Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2017. Juryvoorzitter Roberto Payer, overhandigde de prijs aan de eigenaren van het restaurant. ‘Goede producten – vaak Slowfood – en heerlijke, originele gerechten. Het eten is simpel en toch nooit standaard en altijd heel kundig bereid. De touch van de kok is licht, elegant en nonchalant, precies wat we graag willen zien. En de bediening beweegt zich soepel tussen al die bestellingen. Top.’

 

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2017 ging naar Bistrot Neuf in Amsterdam. De Franse ambassadeur in Nederland, Philippe Lalliot, reikte de prijs uit aan Rex Neve van winnaar Bistrot Neuf. Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: ‘De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt.’

 

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt, aan het Italiaanse Sapori e Ricordi in Enschede en aan Auberge Jean & Marie in Amsterdam, waarvoor lezers van Italië Magazine respectievelijk Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.

 

De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.

 

De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana; Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl; kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster Nicoletta Tavella en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

 

De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis; Alain Caron, cuisinier van Franse origine, tv-kok en auteur van culinaire boeken; Jo Simons en Cathelijne van Vliet, voormalig en huidig hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

 

De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Italië Magazine en Leven in Frankrijk. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Méditerranée en Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

Van links naar rechts: Hoofdredacteur Paul van Eijndhoven, de eigenaren van Eatmosfera, juryvoorzitter Roberto Payer.

 

Hoofdredacteur Paul van Eijndhoven en de dames van Sapori e Ricordi uit Enschede.

 

Van links naar rechts: Rex Neve van winnaar juryprijs Bistrot Neuf, Franse ambassadeur Philip Lalliot, Jan Grijspeere en Marije Bremer van winnaar publieksprijs Auberge Jean & Marie.

 

Van links naar rechts: jurylid Alain Caron, Marije Bremer en Jan Grijspeere van winnaar publieksprijs Auberge Jean & Marie.

Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2017

Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, echt Italiaanse restaurants in Nederland. Naast een juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:

 

•   De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn

•   De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten

•   De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten

 

Winnaars

•   2017: Eatmosfera te Amsterdam

•   2017: Sapori e Ricordi te Enschede (publieksprijs)

•   2016: Da Braccini te Den Haag

•   2016: Jammo Já te Beesd (publieksprijs)

•   2015: Schatull te Vaals

•   2015: Il Campanile te Markelo (publieksprijs)

•   2014: Segugio te Amsterdam

•   2014: Raimondi's Villa Rozenrust te Leidschendam (publieksprijs)

•   2013: Vino e Cucina te Den Haag

•   2013: Ristorante Italiano Da Pietro te Elburg (publieksprijs)

•   2012: Mediterraneo te Maastricht

•   2011: Incanto te Amsterdam

 

www.italiemagazine.nl

Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2017

Leven in Frankrijk zoekt de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland waar je fantastisch, écht Frans eet. Wij zijn niet op zoek naar Franse topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk. Naast een juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn:

 

•   Authentiek Franse gerechten en een goede selectie Franse wijnen op de kaart

•   Er wordt gebruikgemaakt van Franse producten

•   Franse ambiance, informele sfeer

•   Vanzelfsprekend geldt ook: prettige, deskundige bediening, een goede prijs-kwaliteitverhouding en zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten

 

Winnaars

•   2017: Bistrot Neuf te Amsterdam

•   2017: Auberge Jean & Marie te Amsterdam (publieksprijs)

•   2016: Brasserie FLO te Maastricht

•   2016: Brasserie Bardot te Breda (publieksprijs)

•   2015: Le Petit Latin te Amsterdam

•   2014: Vanille te Eijsden

•   2013: Christophe' te Amsterdam

•   2012: Boas te Deventer

•   2011: Bistrot de la Place - Chez Norbert te Den Haag

 

www.leveninfrankrijk.nl

Hollands Glorie
Italie Magazine
Leven in Frankrijk
Mediterranee
Italien Magazin
Frankreich Magazin

Contact

 

Van Slingelandtstraat 63

1051 CG Amsterdam

The Netherlands

+31 (0)20 - 530 25 70